Jouw Bewuzt zorgverzekering in 2023

Hoe ziet je zorgverzekering er in 2023 uit? Later dit jaar, op Prinsjesdag, maakt de regering de veranderingen in de basisverzekering bekend. En wat de hoogte van het eigen risico en de zorgtoeslag is. Je vindt hier alvast informatie die belangrijk is voor de zorgverzekering van 2023.

Wie gaat er over wat?

Maar wie bepaalt nu eigenlijk wat er in de zorgverzekering van 2023 zit? En wie bepaalt de premie? We vertellen het je graag.

De regering gaat over de basisverzekering

De regering bepaalt wat er in de basisverzekering zit. En hoe hoog het eigen risico is. En hoeveel zorgtoeslag je kunt krijgen, als je daar recht op hebt.

Wij gaan over de aanvullende opties

De zorgverzekeraar gaat over de aanvullende opties. Wij dus. En wij bepalen de hoogte van de premie. Wil je weten hoe we de premie berekenen? Bewuzt is onder deel van VGZ. Op de website van VGZ vind je de opbouw van de premie.

Wat verandert er in jouw Bewuzt zorgverzekering voor 2022?

Belangrijke momenten

20 september 2022 - Prinsjesdag. Een belangrijke dag waarop de regering haar plannen bekendmaakt. Bijvoorbeeld over wat er in de basisverzekering zit. 

12 november 2022 - Wij maken uiterlijk op 12 november de premies voor 2023 bekend. Wij sturen onze verzekerden een e-mail met informatie over de nieuwe polis en premie. En je vindt de premies natuurlijk op deze website. 

31 december 2022 - Wil je overstappen naar de Bewuzt zorgverzekering? Je bent van harte welkom. Wij kunnen je oude zorgverzekering opzeggen, als je je bij ons aanmeldt. Handig toch? Opzeggen moet wel uiterlijk 31 december. 

31 januari 2023 - Je hebt tot en met deze datum om nog een aanvullende optie te nemen. Als je extra zekerheid wilt voor bijvoorbeeld fysio. 

Wil je je eigen risico in delen betalen? Dat kan. Geef dat uiterlijk 31 januari aan ons door. Meer weten? Bekijk alles over gespreid betalen van het eigen risico.

De Bewuzt zorgverzekeringen

Wil je nu al informatie over onze zorgverzekeringen? Bekijk dan de Bewuzt basisverzekering en aanvullende opties.

Basisverzekering Basisverzekering
Bij Bewuzt houden we het simpel. Daarom kunnen wij de premie voor jou laag houden. We hebben 1 basisverzekering. Die vergoedt 100% bij zorgverleners met een contract. En 65% bij zorgverleners zonder contract. Alle belangrijke zorg zit in de basisverzekering. 
Aanvullende verzekering Aanvullende opties

Bij Bewuzt betaal je alleen voor wat je echt nodig hebt. Dit zijn onze 3 aanvullende opties:

  • Bewuzt Tand
  • Bewuzt Fysio
  • Bewuzt Buitenland

plusje tandongevallen  Gratis tandongevallenverzekering

Dit krijg je ook bij Bewuzt

Naast een goedkope verzekering, biedt Bewuzt je nog meer. Zoals een supersnelle app en korting!
Dit is een afbeelding van de Bewuzt Zorg app

Razendsnel declareren

Maak een foto of kies een pdf. Met de Bewuzt Zorg app declareer je in ieder geval razendsnel. 
In deze afbeelding staat hoe de stapelkorting werkt

Stapelkorting

Kies je bij Bewuzt 2 of zelfs 3 aanvullende opties? Dan krijg je stapelkorting op de premie.
In deze afbeelding staat hoe de No-claimkorting werkt

No-claimkorting

Maak je geen gebruik van je aanvullende verzekering? Dan heeft Bewuzt als enige zorgverzekeraar een no-claimkorting. Profiteer ervan!