Je zorgverzekering in 2021

Een vrouw kijkt door een verrekijker naar de zorgverzekering van 2021
Jouw zorgverzekering in 2021
Nu al weten wat er speelt

Wat kun je verwachten van de zorgverzekering in 2021
Er zijn in de zorg allerlei ontwikkelingen. Corona, innovaties en de arbeidsmarkt hebben invloed op de zorg van de toekomst. Op Prinsjesdag maakte de regering al bekend wat ze doet voor de zorg in 2021. We hebben het voor je op een rij gezet, zodat je lekker op de hoogte bent.

Eigen risico blijft gelijk

Het eigen risico blijft in 2021 € 385. De ministers hebben besloten het eigen risico voorlopig hetzelfde te houden. Tenminste in deze regeerperiode. 

Premie mogelijk hoger

De overheid verwacht dat de premie met enkele euro's zal stijgen in 2021. Wij doen ons best onze verzekering zo goedkoop mogelijk te houden. Wij maken de premie uiterlijk 12 november bekend. 

Zorgtoeslag omhoog

De zorgtoeslag gaat in 2021 omhoog. Krijg je zorgtoeslag? Dan profiteer jij hiervan. Voor alleenstaanden komt er 44 euro bij. En 99 euro voor huishoudens met meer personen. 
Vergoedingen in de basisverzekering 2021

 • Herstelzorg na corona verlengd
  De overheid heeft de herstelzorg na corona verlengd. Heb je ernstig corona gehad? Dan kun je een vergoeding krijgen voor onder andere fysiotherapie. Voorwaarde is dat je meewerkt aan onderzoek naar corona. Bekijk hier veelgestelde vragen over corona.

 • Geen eigen risico na donatie
  Doneer je een orgaan aan een ander? Dan hoef je in 2021 geen eigen risico meer te betalen voor de zorg die je krijgt na de donatie. Lees altijd eerst de voorwaarden. 

 • Meer oefen- en fysiotherapie bij COPD
  Voor patiënten met COPD is er in 2021 een nieuwe klasse: B2. Voor patiënten in deze klasse is er een vergoeding voor oefen- en fysiotherapie: maximaal 70 behandelingen in het eerste jaar en maximaal 52 behandelingen per jaar in de volgende jaren. Lees altijd eerst de voorwaarden. 

Prinsjesdag & de zorgverzekering in 2021

De overheid heeft tijdens Prinsjesdag verteld wat ze voor de zorg doet in 2021. Enkele maatregelen zijn:

 • Komend jaar is er 92,7 miljard euro beschikbaar voor de zorg.
 • De overheid stopt veel geld in de strijd tegen corona. Onder andere in coronatesten, bedden op de intensive care en de ontwikkeling van een vaccin.
 • Mensen die in de zorg werken krijgen een bonus.
 • De overheid stopt ook geld in meer zorg op afstand, dus digitaal.
 • De overheid wil het werk in de zorg aantrekkelijker maken. Zodat meer mensen in de zorg willen werken.
 • Er is extra aandacht voor preventie (voorkomen dat mensen ziek worden). Zo voorkomt de overheid zorgkosten in de toekomst.
 • Verder komt er meer geld voor het voorkomen van zelfdoding.

De aanvullende verzekering in 2021
De zorgverzekeraars bepalen wat er in hun aanvullende verzekeringen zit. Dat doet de overheid niet. Ook wij zijn hier al mee bezig. Uiterlijk 12 november maken we bekend of we onze aanvullende opties veranderen.

 

Belangrijke data
 • 12 november 2020: Op deze dag moeten alle zorgverzekeraars moeten de premie voor 2021 bekend hebben gemaakt. Vanaf dit moment kan je bekijken of je dezelfde verzekering houdt. Of dat je overstapt naar een andere verzekering.
 • 31 december 2020: Dit is de laatste dag dat je je verzekering op kan zeggen.
 • 31 januari 2021: Dit is de laatste dag dat je een andere verzekering af kunt sluiten. Je bent dat met terugwerkende kracht verzekerd vanaf 1 januari 2021

Vergoedingen Tips voor je zorgverzekering in 2021

Bespaar op je eigen risico
Wist je dat je géén eigen risico betaalt voor:
 • Behandelingen door je huisarts
 • Zorg uit je aanvullende verzekering
 • Voorkeursgeneesmiddelen
 • Stoppen-met-roken programma's
Betaal in termijnen

€ 385 is een flink bedrag. Daarom bieden we de mogelijkheid om dit bedrag bij ons in 10 delen te betalen. Zo kom je niet voor financiële verrassingen te staan.

Betaal je elk jaar je volledige eigen risico?
Dan kun je gespreid betalen van het eigen risico voor 2021 aanvragen.

Onze zorgverzekering, simpel en goedkoop

Wil jij in 2021 een goedkope zorgverzekering ? Volg dan de vele studenten en jongeren die bij Bewuzt verzekerd zijn. Iedereen is welkom bij ons. Onze zorgverzekering zit heel simpel in elkaar en blijft daardoor goedkoop. Ook in 2021.

Klantadviseur Han: "Bij Bewuzt heb je een goede basisverzekering. Dezelfde kwaliteit als VGZ, maar simpeler, dus goedkoop."

 • 224.000 verzekerden gingen je in 2020 voor
 • Altijd een gratis tandongevallen-verzekering
 • Stel zelf je zorgverzekering samen; betaal alleen voor wat je gebruikt
 • Handige app met 4,6 sterren in de App Store

De premie voor 2021 is nog niet bekend. Je kunt wel - helemaal vrijblijvend - je gegevens achterlaten. En dan ontvang je van ons bericht zodra de premie voor 2021 bekend is.

Klik naar de volgende pagina om je gegevens achter te laten.

Zo simpel is Bewuzt
Bij Bewuzt houden we het simpel. We hebben 1 basisverzekering en 3 losse aanvullende modules. Je stelt zo precies je eigen zorgverzekering samen. En verzeker je aanvullend alleen de zorg die je gebruikt.
Aantrekkelijke kortingen
Kies je meerdere modules, dan krijg je bij Bewuzt een leuke Stapelkorting. En gebruik je de verzekering niet, dan belonen wij je. Daarom hebben wij als enige een
No-claimkorting
Gratis tandongevallen-verzekering
Een gebroken tand kost je al gauw een paar duizend euro. Daar hoef je je bij Bewuzt geen zorgen over te maken. Bij ons krijg je een gratis tandongevallen-verzekering. 
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord