Alles over de Bewuzt zorgverzekering van 2021

Een vrouw kijkt door een verrekijker naar de zorgverzekering van 2021
Jouw zorgverzekering in 2021
Nu al weten wat er speelt

Wat kun je verwachten van de zorgverzekering in 2021
Er zijn in de zorg allerlei ontwikkelingen. Corona, innovaties en de arbeidsmarkt hebben invloed op de zorg van de toekomst. Op deze pagina vind je alles over de zorgverzekering van 2021. 

De basisverzekering in 2021
De overheid is al bezig met de basisverzekering van 2021. De overheid bepaalt welke zorg en medicijnen er in zullen zitten. Binnenkort maakt ze dit bekend. Er is ook al wat nieuws bekend:

 • In 2021 komt er een vergoeding voor dagbehandelingen in groepsverband voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en ouderen.

Bekijk alvast onze basisverzekering

Het eigen risico in 2021
Het eigen risico wordt in 2021 € 385. Net als dit jaar. De huidige ministers hebben besloten dat het eigen risico voorlopig niet verandert. Tenminste niet tijdens de huidige regeerperiode. Dus tot er een andere regering komt.  

Meer weten over het eigen risico

De premie in 2021
De premie voor 2021 is nog niet bekend. De zorgverzekeraars bepalen wat de premie voor het volgende jaar wordt. Ook wij zijn daarmee bezig. Wij doen ons best om de verzekering zo goedkoop mogelijk te houden. Uiterlijk 12 november 2020 zullen wij de premie voor 2021 aan onze verzekerden vertellen. 

De aanvullende verzekering in 2021
De zorgverzekeraars bepalen wat er in hun aanvullende verzekeringen zit. Dat doet de overheid niet. Ook wij zijn hier al mee bezig. Uiterlijk 12 november maken we bekend of we onze aanvullende opties veranderen.

Bekijk alvast onze aanvullende opties

Belangrijke data
 • 12 november 2020: Op deze dag moeten alle zorgverzekeraars moeten de premie voor 2021 bekend hebben gemaakt. Vanaf dit moment kan je bekijken of je dezelfde verzekering houdt. Of dat je overstapt naar een andere verzekering.
 • 31 december 2020: Dit is de laatste dag dat je je verzekering op kan zeggen.
 • 31 januari 2021: Dit is de laatste dag dat je een andere verzekering af kunt sluiten. Je bent dat met terugwerkende kracht verzekerd vanaf 1 januari 2021

Vergoedingen Tips voor je zorgverzekering in 2021

Bespaar op je eigen risico
Het verplicht eigen risico is in 2021 € 385. Dat betekent dat je voor de meeste zorg uit je basisverzekering de eerste € 385 zelf betaalt. Maar wist je dat je géén eigen risico betaalt voor:
 • Behandelingen door je huisarts
 • Zorg uit je aanvullende verzekering
 • Voorkeursgeneesmiddelen
 • Stoppen-met-roken programma's
Betaal in termijnen

€ 385 is een flink bedrag. Daarom bieden we de mogelijkheid om dit bedrag bij ons in 10 termijnen te betalen. Zo kom je niet voor financiële verrassingen te staan.

Betaal je elk jaar je volledige eigen risico?
Dan kun je gespreid betalen van het eigen risico voor 2021 aanvragen.

Onze zorgverzekering, simpel en goedkoop

Wil jij in 2021 een goedkope zorgverzekering ? Volg dan de vele studenten en jongeren die bij Bewuzt verzekerd zijn. Iedereen is welkom bij ons. Onze zorgverzekering zit heel simpel in elkaar en blijft daardoor goedkoop. Ook in 2021.

Klantadviseur Han: "Bij Bewuzt heb je een goede basisverzekering. Dezelfde kwaliteit als VGZ, maar simpeler, dus goedkoop."

 • 224.000 verzekerden gingen je in 2020 voor
 • Altijd een gratis tandongevallen-verzekering
 • Stel zelf je zorgverzekering samen; betaal alleen voor wat je gebruikt
 • Handige app met 4,6 sterren in de App Store

De premie voor 2021 is nog niet bekend. Je kunt wel - helemaal vrijblijvend - je premie voor 2020 berekenen.

Zo simpel is Bewuzt
Bij Bewuzt houden we het simpel. We hebben 1 basisverzekering en 3 losse aanvullende modules. Je stelt zo precies je eigen zorgverzekering samen. En verzeker je aanvullend alleen de zorg die je gebruikt.
Aantrekkelijke kortingen
Kies je meerdere modules, dan krijg je bij Bewuzt een leuke Stapelkorting. En gebruik je de verzekering niet, dan belonen wij je. Daarom hebben wij als enige een
No-claimkorting
Gratis tandongevallen-verzekering
Een gebroken tand kost je al gauw een paar duizend euro. Daar hoef je je bij Bewuzt geen zorgen over te maken. Bij ons krijg je een gratis tandongevallen-verzekering. 
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord