Prinsjesdag

17 september was het weer Prinsjesdag. Op deze dag maakt de overheid altijd bekend welke zorg er volgend jaar in je basisverzekering zit. En wat het eigen risico wordt. Maar wat betekent dit voor jou? Hieronder lees je wat er verandert. En wanneer je jouw nieuwe polis ontvangt.

Koning Willem Alexander

BasisverzekeringJouw basisverzekering in 2020

In 2020 verandert er wat in je basisverzekering. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen:

 • Logeervergoeding
  Heb je ver moeten reizen voor je behandeling? En word je niet bij jouw zorgverlener opgenomen terwijl je minimaal 3 aaneengesloten dagen behandeld moet worden? Dan krijg je in 2020 een vergoeding van maximaal € 75 per nacht voor een overnachting. Wel vervalt dan de vergoeding voor het vervoer naar je behandeling als je daar recht op had.
 • Geen eigen risico meer voor medicijnen bij stoppen met roken programma's
  Wil je stoppen met roken? Dan hebben we goed nieuws voor jou! In 2020 betaal je voor stoppen met roken programma's geen eigen risico meer. Ook niet meer voor de geneesmiddelen.

  Beginnen met stoppen?

  Neem in 2020 contact op met je huisarts om de mogelijkheden te bespreken. Bewuzt wenst alvast veel succes.
 • Zorg door een specialist ouderengeneeskunde en arts verstandelijk gehandicapten
  De zorg die de specialist ouderengeneeskunde en arts verstandelijk gehandicapten bieden krijg je in 2020 vanuit je basisverzekering vergoed. Het uiteindelijke doel is dat mensen met een verstandelijke handicap of chronische ziekten als Huntington of multiple sclerose (MS) langer thuis kunnen wonen met de zorg die ze nodig hebben. Dit vervangt de huidige subsidieregeling.

Eigen risico

Ook in 2020 blijft het verplicht eigen risico € 385. Dat betekent dat je voor de meeste zorg uit je basisverzekering de eerste € 385 zelf betaalt.

 Premie 2020

Wat de premie zal worden in 2020 weten we nu nog niet. Uiterlijk 12 november weten wij en jij wat de premie in 2020 zal zijn.

Polisvoorwaarden icoon Wat kun je verwachten?


 1. 17 september 2019

  Prinsjesdag 2019. De inhoud van de zorgverzekering voor 2020 wordt bekendgemaakt.
 2. 12 november 2019

  Je ontvangt uiterlijk op deze datum je polis met de premie voor 2020. Wij laten je dan ook weten wat er wijzigt in je aanvullende verzekering.
 3. 31 december 2019

  Dit is de laatste dag dat je jouw huidige zorgverzekering kunt opzeggen of wijzigen. Doe je niets? Dan loopt je huidige zorgverzekering gewoon door in 2020.
 4. 31 januari 2020

  Heb je je huidige zorgverzekering opgezegd? Dan is dit de laatste dag dat je een nieuwe zorgverzekering kunt afsluiten.

Vergoedingen Tips voor je zorgverzekering in 2020

Bespaar op je eigen risico

Het verplicht eigen risico is in 2020 € 385. Dat betekent dat je voor de meeste zorg uit je basisverzekering de eerste € 385 zelf betaalt. Maar wist je dat je géén eigen risico betaalt voor:
 • Behandelingen door je huisarts
 • Zorg uit je aanvullende verzekering
 • Voorkeursgeneesmiddelen
 • Stoppen-met-roken programma's

Betaal je eigen risico in termijnen

€ 385 is een flink bedrag. Daarom bieden we de mogelijkheid om dit bedrag bij ons in 10 termijnen te betalen. Zo kom je niet voor financiële verrassingen te staan.

Betaal je elk jaar je volledige eigen risico?
Dan kun je gespreid betalen van het eigen risico voor 2020 aanvragen.

Mijn BewuztGoed voorbereid: log alvast even in

Zoals je misschien weet is inloggen op Mijn Bewuzt veranderd. Bekijk nu alvast wat je de makkelijkste manier vindt. Zodat je straks meteen kunt inloggen als je bijvoorbeeld iets op je polis wilt wijzigen. Je kunt kiezen uit deze 3 manieren om in te loggen:

Inloggen Mijn Bewuzt

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord