Afbeelding van de zorgverzekering
Basisverzekering

Voor € 107,95 per maand

Bij een verplicht eigen risico van € 385,-

Een basisverzekering met scherpe premie

De basisverzekering is verplicht. Dat heeft de overheid zo bepaald. Met onze basisverzekering (naturaverzekering) ben je verzekerd voor de meest voorkomende zorg. Deze zorg hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Wat krijg je vergoed vanuit de basisverzekering?

In de basisverzekering zit onder andere:
  • Huisartsbezoek
  • Verblijf en behandeling in het ziekenhuis
  • Specialistische zorg
  • Medicijnen
  • Tandartszorg tot 18 jaar
  • Fysiotherapie alleen bij chronische aandoeningen

Hoger eigen risico = lagere premie

In 2020 heb je € 385 verplicht eigen risico bij je basisverzekering. Verwacht je weinig of geen zorg te gebruiken? Dan is een vrijwillig eigen risico misschien iets voor jou! Want, hoe hoger je eigen risico, hoe lager de premie van je basisverzekering.

Kies je zorgverlener slim en bespaar

Naar welke zorgverlener je gaat, dat bepaal je zelf. Wil je onnodige zorgkosten voorkomen? Kies dan altijd een zorgverlener met contract. Wij hebben met een ruim aantal zorgverleners een contract (gecontracteerde zorg).

  • Zorgverlener heeft wel een contract met Bewuzt: 100% vergoeding
  • Zorgverlener heeft geen contract (niet-gecontracteerd) met Bewuzt: 75% vergoeding op basis van het gemiddeld gecontracteerd tarief

Je betaalt voor de meeste zorg uit je basisverzekering eigen risico en soms ook een eigen bijdrage. 

Bekijk meer informatie over de tarieven voor niet-gecontracteerde zorg.

Huisarts of spoed?

Je kunt naar elke huisarts. Een huisartsenbezoek wordt altijd vergoed en je betaalt geen eigen risico. Voor spoedzorg kun je naar elk ziekenhuis. Hiervoor betaal je wel eigen risico. Niet te spoedeisend? Ga dan naar je huisarts of huisartsenpost, dan betaal je geen eigen risico.

Vind een zorgverlener in de Zorgzoeker 

Ga je naar een zorgverlener met contract? Dan gaat de nota direct naar Bewuzt. Jij hoeft dus niks voor te schieten! Lees waarom wij contracten met zorgverleners hebben. Of check of je zorgverlener een contract heeft in de Zorgzoeker.

Alle kenmerken van onze basisverzekering 

De Bewuzt Basisverzekering is een naturaverzekering. Dit betekent dat je maximaal 100% van je zorgkosten vergoed krijgt bij zorgverleners die een contract met ons hebben gesloten. Je hebt de keuze uit een ruim aantal zorgverleners en daarmee is er altijd goede zorg bij jou in de buurt

Je wil natuurlijk zeker weten dat je de juiste zorgverzekering hebt. Daarom hebben alle zorgverzekeraars afgesproken om de basisverzekeringen op dezelfde manier samen te vatten. Iedere basisverzekering heeft daarom een zorgverzekeringskaart en we hebben alle vergelijkbare basisverzekeringen van onze organisatie naast elkaar gezet.

Aanvullend verzekeren?

Bewuzt heeft geen grote aanvullende pakketten. Je kiest uit 3 aanvullende opties met specifieke vergoedingen. Handig toch? Zo houd je je premie zo laag mogelijk!

Bewuzt Tand
Met vergoedingen voor tandartszorg. Zoals je controle of gebitsreiniging.
Bewuzt Fysio
Met vergoedingen voor fysiotherapie, oefentherapie of oedeemtherapie.
Bewuzt Buitenland
Met vergoedingen voor zorg in het buitenland. Binnen Europa en wereldwijd.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord