Bewuzt Buitenland
Bewuzt Buitenland
Slim verzekerd voor zorg in het buitenland

Bewuzt Buitenland

Ga je naar het buitenland en wil je zeker weten dat je voor spoedeisende zorg niet hoeft bij te betalen? Kies dan voor Bewuzt Buitenland. De basisverzekering vergoedt spoedeisende hulp maar tot het Nederlandse marktconforme tarief. En vaak zijn de zorgkosten in het buitenland hoger dan die in Nederland. Met Bewuzt Buitenland krijg je de daadwerkelijke kosten vergoed.


Bewuzt Buitenland

Werelddekking voor spoedeisende zorg en repatriëring

€ 3,- per maand

Dit krijg je wel en niet met Bewuzt Buitenland

Wel vergoed met Bewuzt Buitenland

 • Spoedeisende zorg
 • Repatriëring: de kosten van vervoer per ambulance en/of vliegtuig, of vervoer door een begrafenisondernemer, (medisch) noodzakelijke begeleiding, de noodzakelijke kosten van communicatie
 • De kosten van het brengen en/of toezenden van noodzakelijke geneesmiddelen die in het buitenland niet verkrijgbaar zijn

Niet vergoed met Bewuzt Buitenland

 • Niet-spoedeisende zorg
 • Het eigen risico van de basisverzekering
 • Gipsvluchten
 • Reddingsoperaties (voorbeeld: je belandt onder een lawine, dan zijn de kosten voor opsporing en redding voor eigen rekening)

Heb je Bewuzt Buitenland nodig?

Ga je regelmatig naar het buitenland? En wil je zeker weten dat je voor acute zorg daar niet hoeft bij te betalen? Kies dan voor Bewuzt Buitenland. Je bent dan goed verzekerd voor: 
 • de kosten van spoedeisende zorg in het buitenland
 • de kosten van repatriëring

Niet-spoedeisende zorg: niet verzekerd

Je bent met deze optie niet verzekerd voor de extra kosten van niet-spoedeisende zorg in het buitenland. En ook niet voor een reddingsoperatie of een gipsvlucht. En wil je eerder naar huis als je bijvoorbeeld je been gebroken hebt? Dan moet je dit ook zelf betalen. Wil je dit risico niet lopen, dan kun je beter een reisverzekering afsluiten.

Wonen, werken, studeren in het buitenland

Ga jij wonen, werken of studeren in het buitenland? Voor korte tijd of juist langer? Soms ben je dan verplicht om in Nederland verzekerd te blijven. En soms kan dat juist niet. Wil je weten wat voor jouw situatie geldt? Op VGZ.nl is een handige tool beschikbaar waarin je in een paar stappen ontdekt of je iets moet doen. Als dat zo is kan je het ook gelijk regelen.

De buitenlandtool staat op VGZ.nl. Bewuzt is een zorgverzekering van VGZ.

Bel altijd de Bewuzt Alarmcentrale

Bel de Bewuzt Alarmcentrale altijd als je (spoedeisende) zorg nodig hebt in het buitenland. Alleen dan heb je recht op een vergoeding uit je aanvullende optie. En wij vertellen je:
 • wat je moet doen
 • waar je terecht kunt
 • welke kosten worden vergoed en welke kosten niet

Bewuzt Alarmcentrale: 0031 40 29 75 890

Goed voorbereid op reis

Ga je binnenkort op vakantie? Dan wil je natuurlijk volop kunnen genieten! En je geen zorgen hoeven maken om jouw zorgverzekering. Wij zetten de belangrijkste zaken voor je op een rij.
Stapelkorting

Kies je bij je zorgverzekering aanvullende opties? Dan krijg je stapelkorting op de premie van deze opties! Zo krijg je 10% korting met 3 aanvullende opties.

No-claimkorting

Heb je een aanvullende optie, maar de vergoeding uiteindelijk niet gebruikt? Dan krijg je daar iets voor terug, namelijk No-claimkorting! Je krijgt dan het volgende jaar korting op de premie van je optie.

Gratis Tandongevallen-verzekering
Je krijgt gratis een Tandongevallen-verzekering. Want zelfs met een prima gebit zit een ongeluk in een klein hoekje.