Je medicijnen: snel thuisbezorgd én persoonlijk advies

Ken je het gemak van online medicijnen bestellen al? Het werkt bijna hetzelfde als naar de apotheek gaan. Maar omdat je online bestelt en de medicijnen gratis thuisbezorgd krijgt, scheelt het je tijd.

Via betrouwbare apotheken zoals De Nationale Apotheek en MedApp bestel je je medicijnen wanneer het je uitkomt. Je ontvangt ze de volgende werkdag en altijd gratis thuisbezorgd. Natuurlijk met persoonlijk advies, zoals je gewend bent. Deze online apotheken bieden ook handige oplossingen om het gebruik van medicijnen makkelijker te maken. Wat dacht je van een herhaalservice, of een medicatieoverzicht?

 

Waar kunnen we je mee helpen?


Maak kennis met MedApp en De Nationale Apotheek

En ervaar zelf de voordelen

MedApp

Ben je op zoek naar een apotheek met persoonlijke service, zonder extra kosten? Schrijf je in bij MedApp!

 • Nooit meer je medicijnen vergeten, dankzij de medicijnwekker-app
 • Altijd inzicht in je chronische medicatie (voorraad, gebruik, advies etc.)
 • Geen herhaalrecepten meer aanvragen
 • Je medicijnen gratis thuisbezorgd, wanneer het je uitkomt (ook met spoed)

  Wil je ook je leven met medicijnen makkelijker maken?
De Nationale Apotheek

Je vindt ons niet bij je om de hoek, maar we zijn wel altijd dichtbij. Omdat we het ‘pakken en plakken’ van je medicijnen hebben geautomatiseerd, houden wij tijd over voor jou. Chat, bel of mail met ons. We zijn er echt voor je. 

 • Je medicijnen kosteloos laten bezorgen via onze app
 • Actueel medicatieoverzicht in je broekzak
 • Handige herhaalservice: wij regelen je herhaalrecepten met je arts
Ontdek de voordelen

Al meer dan 100.000 mensen bestellen hun medicijnen online

Nooit meer in de wachtrij
Altijd en overal snel online je vertrouwde medicijnen bestellen én gratis bezorgd krijgen. Gewoon bij je thuis (als het kan in de brievenbus) of op het werk. Bij spoed zelfs binnen 2 uur. Makkelijk toch?
Persoonlijk advies over je medicijnen
Je medicijnen zijn erg belangrijk. Daarom staan MedApp en De Nationale Apotheek voor je klaar met persoonlijk en betrouwbaar advies door een apotheker. Bijvoorbeeld over gebruik en bijwerkingen. Via de telefoon, chat of email.
Afstemming met uw (huis)arts
Beide apotheken hebben regelmatig contact met je (huis)arts indien nodig. Bijvoorbeeld om jouw recept op te vragen of om het medicatieoverzicht te delen. Net als bij de lokale apotheek, alleen nu online.
Altijd medicijnen op voorraad met de Herhaalservice
Met de handige herhaalservice zit je nooit zonder medicijnen.Je krijgt een seintje als je medicatie bijna op is, en je ontvangt vanzelf nieuwe. Is er een nieuw herhaalrecept nodig? Dan wordt dat direct geregeld met je huisarts of specialist. Geen zorgen dus.
Al je medicijnen in één overzicht
Via een handig medicatieoverzicht in de app heb je controle over je medicatie. En zie je precies welke medicijnen je gebruikt. Handig bij je bezoek aan je huisarts, specialist of bij een ziekenhuisopname.
Meer privacy en betrouwbaar
Medicijngebruik is een privézaak. Prettig om dit in je eigen omgeving te bespreken. De medicijnen worden geleverd door betrouwbare bezorgdiensten waardoor je verzekerd bent van levering. Via de app kun je gemakkelijk je bezorgmoment aanpassen.

Nieuw in 2022: extra hulp bij je medicijnen via de Bewuzt Zorg app

Bestellen, laten bezorgen, persoonlijk advies, medicijninformatie, alles kan straks vanuit uw broekzak

Vanaf 2022 is het mogelijk om je medicijnen ook via de Bewuzt Zorg app te regelen. Daarvoor werken we samen met MedApp en De Nationale Apotheek. Zo zorgen we ervoor dat je overal veilig en gemakkelijk je medicijnen kunt regelen en gebruiken. Ook breiden we de service uit met extra hulp om jouw leven met medicijnen makkelijker te maken.


Veelgestelde vragen

 • Hoe is de kwaliteit van de medicijnen die ik online bestel?

  Bij receptplichtige medicatie controleren MedApp en De Nationale Apotheek, net als de apotheek bij jou om de hoek, of het middel veilig is voor u. Gaat het middel samen met u aandoening en met u andere medicijnen? U krijgt betrouwbare en praktische informatie over gebruik van het medicijn, hoe snel het effect heeft en over de eventuele bijwerkingen. Hebt u nog vragen? Bel, mail of chat met MedApp of De Nationale Apotheek. De contactgegevens kunt u terugvinden onder de button 'Meer informatie'
 • Kan ik bij meerdere apotheken ingeschreven staan?

  Ja, dat kan. U hoeft u niet uit te schrijven bij uw huidige apotheek. Tegenwoordig wordt uw dossier digitaal uitgewisseld en kun u via meerdere apotheken jouw medicijnen afnemen. U kunt dus altijd nog steeds bij uw huidige apotheek terecht, mocht dat een keer zo uitkomen. Wanneer u gebruik gaat maken van onze herhaalservice is het uiteraard belangrijk dat u de herhaalservice bij uw huidige apotheek opzegt.
 • Hoe gaat het declareren van medicijnen?

  Het declareren gaat precies hetzelfde als u gewend bent bij uw lokale apotheek. Beide apotheken hebben een contract bij ons. Dat betekent dat uw medicijnen die vergoed worden rechtstreeks worden gedeclareerd door de apotheken bij ons. Zo heeft u er geen omkijken naar.
 • Hoe gaan MedApp en De Nationale Apotheek om met het eerste uitgifte gesprek?

  Het eerste uitgiftegesprek is het moment om goede uitleg te bieden over het gebruik van uw geneesmiddelen. MedApp en De Nationale Apotheek vinden het erg belangrijk om dit zorgvuldig te doen. Maar hoe doen ze dat zonder fysieke locatie? Heel eenvoudig. Medapp belt u voor ze het nieuwe medicijn versturen, wanneer het u uitkomt. De Nationale Apotheek neemt contact op voordat u het medicijn thuis ontvangt. 
 • Kan ik bij MedApp en De Nationale Apotheek een medicatiecheck laten doen?

  Ja. Het is belangrijk dat u zich niet druk hoeven te maken over uw medicijngebruik. Maakt u zich zorgen om een bijwerking, kosten of interacties? Of heeft u een andere vraag over uw medicijnen? Iedere werkdag zijn De Nationale Apotheek en MedApp bereikbaar om u te helpen. De apotheker maakt graag tijd om een medicatiecheck met u te doen en uw vragen te beantwoorden.
   
 • Kunnen mijn medicijnen in het weekend bezorgd worden?

  De Nationale Apotheek en MedApp kunnen uw medicijnen op zaterdag bij u thuis leveren. Op zondag (nog) niet, omdat de bezorgpartijen waar ze mee samenwerken dit (nog) niet faciliteren. MedApp biedt wel bepaalde ophaalpunten waar u op zondag uw pakket kunt ophalen. 
   
 • Kan ik mijn medicijnen ook op mijn werk of vakantieadres laten leveren?

  Ja dat kan. Via de app van De Nationale Apotheek en MedApp kunt u eenvoudig uw adres aanpassen, of even bellen. Een (tijdelijke) adreswijziging is zo geregeld.
   
 • Kunnen MedApp en De Nationale Apotheek ook  medische hulpmiddelen/ zelfzorg hulpmiddelen leveren?

  Ja, dit kan. Medapp en De Nationale Apotheek leveren de meeste medische hulpmiddelen in samenwerking met een partner. De hulpmiddelen worden via hen bij u thuisbezorgd. De Nationale Apotheek levert ook zelfzorgmiddelen via een partner.
 • Wordt mijn medisch dossier gedeeld met VGZ als ik klant ben bij MedApp of De Nationale Apotheek?

  Nee, deze wordt niet gedeeld met VGZ. De dienstverlening wordt uitgevoerd door de online apotheek. Dit betekent dat het medische dossier enkel in het bezit zijn van de online apotheek.