Hulp bij mantelzorg

Vaak kies je er niet zelf voor om mantelzorger te zijn. Maar is het een gevolg van een gebeurtenis in jouw naaste omgeving. Jouw kind of partner wordt chronisch ziek of een familielid heeft hulp nodig om nog zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Bewuzt biedt hulp bij mantelzorg.

Vervangende mantelzorg

Soms heb je even een adempauze nodig. Bij de meeste aanvullende zorgverzekeringen van Bewuzt krijg je een vergoeding voor vervangende mantelzorg. Een mantelzorgvervanger neemt dan een aantal dagen jouw mantelzorgtaken over. Hoe werkt vervangende mantelzorg?

  • De vervangende mantelzorg moet 6 tot 8 weken van tevoren worden aangevraagd
  • De vervangende mantelzorg wordt geleverd door een gecontracteerde organisatie
  • De mantelzorger woont in hetzelfde huis als degene die de mantelzorg ontvangt

De mantelzorgmakelaar

De mantelzorgmakelaar neemt jou regelwerk uit handen. Bewuzt heeft professionele mantelzorgmakelaars in dienst die je ondersteunen in jouw zorgtaken. Deze mantelzorgmakelaars staan ook ingeschreven in het landelijk Centraal Kwaliteitsregister van Mantelzorgmakelaars van de Beroepsvereniging voor Mantelzorgmakelaars (BMZM). Bij de meeste aanvullende zorgverzekeringen van Bewuzt krijg je een vergoeding voor een mantelzorgmakelaar. Deze makelaars: 

  • Beantwoorden jouw vragen en geven advies over jouw situatie
  • Nemen tijdrovende regelzaken uit handen als het gaat om zorg, welzijn of financiĆ«n
  • Verwijzen je naar de juiste organisaties die je ondersteunen, zoals vervangende mantelzorg of de gemeente
Hulp bij mantelzorg
Zorgadvies nodig over thuiszorg? Bel Bewuzt

Wij helpen je graag op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur. Bel 088 - 131 16 11

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord