Ben jij mantelzorger?

Zorg je intensief voor een vriend, vriendin of familielid? Misschien ben je wel mantelzorger zonder dat je het weet. En kun je hiervoor vergoeding of ondersteuning krijgen. Twijfel je of je mantelzorger bent? Doe dan de mantelzorgtest.

Mantelzorgtest

Vraag

Ja

Nee

Zorg je voor een familielid, vriend of goede kennis?

Heeft deze persoon psychische problemen, ouderdomsklachten, een chronische ziekte of handicap?

Zorg je 8 uur of meer per week voor deze persoon?

Heeft deze persoon intensieve of langdurige verzorging nodig (langer dan 3 maanden)?

 

Heb je alle 4 vragen met 'ja' beantwoord?

Je zorgt intensief voor iemand met wie je een persoonlijke band hebt. Misschien zie je jezelf niet eens als mantelzorger. Maar het is heel bijzonder wat je doet. Mantelzorg is ontzettend zwaar en wordt vaak onderschat. Je kunt er daarom wel wat hulp bij gebruiken. Wij helpen je graag! Wist je dat…

  • Je vanuit de aanvullende verzekering verschillende vergoedingen voor mantelzorg kunt krijgen? Lees alles over de vergoedingen voor een mantelzorgmakelaar.
  • Wij professioneel opgeleide mantelzorgmakelaars in dienst hebben? Zij ondersteunen je bij jouw zorgtaken. Lees alles over hulp bij mantelzorg.
  • Je in 2019 tot 15 dagen vervangende mantelzorg kunt krijgen? Lees alles over de vergoedingen bij vervangende mantelzorg.

Heb je minimaal 1 vraag met 'nee' beantwoord?

Dan ben je in principe geen mantelzorger. We begrijpen dat de zorgtaken die je uitvoert wel erg belastend kunnen zijn. Verandert er iets in jouw situatie en word je toch mantelzorger? Dan zijn wij er voor je met extra vergoedingen. 

Wellicht kunnen wij jou op een andere manier helpen? Voor al jouw zorgvragen kun je terecht bij onze zorgadviseurs. Je kunt contact opnemen via telefoonnummer:  088 – 131 16 11 (lokaal tarief). Op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord