Herstel na corona

Heb je ernstig corona gehad? Dan kun je een vergoeding voor extra zorg krijgen. Als je daarnaast ook aan een onderzoek meewerkt. We vertellen hieronder hoe dit werkt.

De regeling geldt tot 1 augustus 2021. Je kunt er maximaal 6 maanden gebruik van maken.

Wij vergoeden deze zorg uit de basisverzekering. De overheid wil zoveel mogelijk informatie verzamelen over zorg na COVID-19. Daarom zijn er extra voorwaarden. Daarover lees je hieronder meer. 

Voor wie is de vergoeding?
Heb je moeite met herstellen na COVID-19? Dan is deze zorg voor jou bedoeld. Jouw huisarts beslist of hij je doorverwijst. De beslissing van de huisarts hangt af van jouw klachten. Het maakt niet uit of je wel of niet bent getest. 

Welke zorg kan ik krijgen?
Je kunt extra paramedische herstelzorg krijgen. Dit is zorg door fysiotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten, diëtisten of ergotherapeuten. Jouw huisarts beslist welke zorg je nodig hebt. Wordt je nu al behandeld? Dan kun je óók gebruik maken van de regeling.

Met de regeling kun je 6 maanden gebruikmaken van:

  • Fysiotherapie of oefentherapie: 50 behandelingen
  • Ergotherapie: 10 uur
  • Diëtist: 7 uur
  • Logopedie: Onbeperkt
Afbeelding van een stethoscoop

Wat betaal ik hiervoor?
Je hoeft de zorg zelf niet te betalen. Heb je nog ongebruikt eigen risico? Dan betaal je wel eigen risico.

Wat zijn de voorwaarden?
Een belangrijke voorwaarde is dat je meedoet aan wetenschappelijk onderzoek. Wil je dit niet, dan vergoeden wij de zorg niet. Meer informatie over de voorwaarden staat op de website van Zorginstituut Nederland (www.zorginstituutnederland.nl).

Hoe verloopt het onderzoek?
Voor onderzoek worden gegevens over jouw gezondheid en herstel verzameld. Hiervoor geef je toestemming.

In oktober 2020 begint het tweede deel van het onderzoek. Je kunt de vraag krijgen extra vragenlijsten in te vullen. Of jouw conditie te laten testen. Ook hiervoor geef je toestemming. 

Wie kan mijn gegevens zien en waar worden ze voor gebruikt?
De onderzoeksgroep kan jouw gegevens bekijken. Zij gaan vertrouwelijk met alle gegevens om. Jouw gegevens zijn anoniem. En alleen bedoeld voor onderzoek naar COVID-19.

Kan ik deze zorg krijgen zonder mee te doen aan het onderzoek?
Dat kan. Maar waarschijnlijk moet je de zorg dan zelf betalen. Heb je een aanvullende verzekering? Dan kan het zijn dat deze dit (voor een deel) vergoedt. Twijfel je over de vergoeding? Neem dan contact met ons op.

Kan ik stoppen wanneer ik wil?
Ja, dat kan.

Is er nog iets niet duidelijk? Stel dan jouw vragen aan uw huisarts of behandelaar. Of kijk op de website van Zorginstituut Nederland voor meer informatie en de voorwaarden.

Let op: Op dit moment wordt er gewerkt aan deze regeling. Zorgaanbieders kunnen dus nog niet declareren voor deze zorg. Verandert er iets? Dan melden wij het hier.

 

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord