Vergelijk en Kies

Vind een zorgaanbieder die bij jouw wensen past

We werken de informatie in Vergelijk en Kies elke 2 weken bij. Laatste update: 10 oktober.

Hoe je financiële verrassingen voorkomt:

Krijg je de kosten vergoed? Dat hangt van je verzekering af! In Mijn Bewuzt zie je hoe jij verzekerd bent. En check vooraf hoe het zit met jouw vergoeding. Dan zie je welke voorwaarden er zijn. Bijvoorbeeld of je naar een gecontracteerde zorgaanbieder moet. 

Omzetplafonds bij ZBC's

Wij maken met Zelfstandige Behandelcentra afspraken over de hoeveelheid zorg die een Zelfstandige Behandelcentrum per jaar mag verlenen. Dit noemen we een omzetplafond. Daarnaast stimuleren we zorgaanbieders om de zorg zo efficiënt mogelijk te organiseren. Zo houden we de zorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar.

Het kan zijn dat een zorgaanbieder je hierom wil doorverwijzen, of pas later kan behandelen. Bel dan met onze afdeling Zorgadvies en bemiddeling via telefoonnummer 088 - 131 16 11 (lokaal tarief). Wij bekijken dan samen met de zorgaanbieder of je toch snel behandeld kunt worden. Als dit niet lukt, dan zoeken we samen met jou naar een passende zorgaanbieder in de buurt. We zorgen dat er altijd voldoende zorg in de buurt beschikbaar is. Is jouw behandeling al gestart op het moment dat een omzetplafond is bereikt? Dan kun je de behandeling gewoon afmaken.

Informatie voor zorgaanbieders

Ben je een zorgaanbieder? En zie je dat jouw contactgegevens niet kloppen? Geef dit dan door aan Vektis. Staat jouw wijziging na 5 weken nog niet in Vergelijk en Kies? Neem dan contact op met onze afdeling Contractmanagement via contractmanagement.info@vgz.nl.

Veel gestelde vragen Vergelijk en Kies

Onze prijzenkast: