Europese gezondheidskaart (EHIC)

Heb je zorg nodig tijdens je vakantie of verblijf in het buitenland? Vergeet dan niet de Bewuzt Zorg app te downloaden. In de app zit namelijk je European Health Insurance Card (EHIC). Hiermee ben je in Europa verzekerd van spoedhulp. Bel altijd eerst de Bewuzt Alarmcentrale op +31 40 297 58 90 (24/7 bereikbaar).  

Voordelen van EHIC

  • De buitenlandse zorgverlener is direct op de hoogte
  • Geen onvoorziene kosten voorschieten voor spoedzorg als je de persoonsgebonden EHIC toont
  • Je hoort direct wat wel en niet vergoed wordt
  • De EHIC is helemaal gratis 

Voorwaarden voor zorg in het buitenland

  • Tijdens je verblijf in landen waar de EHIC geldt, kun je een vergoeding krijgen voor medische zorg. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden als voor de verzekerden van het betreffende land. 
  • Privéklinieken werken in sommige gevallen niet met EHIC.
  • Ga je speciaal naar het buitenland voor een medische behandeling? Dan is de pas niet geldig.
  • Ben je niet verzekerd bij Bewuzt, maar gebruik je wel de kaart? Dan verhalen we de kosten achteraf bij jou. 

In deze landen is de EHIC geldig

Op www.ehic.nl lees je in welke landen de pas geldig is. Ben je in een land waar de EHIC niet geldig is? Bel dan altijd met de Bewuzt Alarmcentrale: +31 40 297 58 90

Geen spoedzorg? Dan achteraf declareren

Heb je zorg nodig in het buitenland, maar heeft het geen spoed? Dan kun je het beste de kosten ter plekke betalen en achteraf bij ons declareren. Bijvoorbeeld bij een buitenlandse huisarts of apotheek. 

Geldigheidsduur EHIC staat vermeld op zorgpas

De geldigheidsduur van je EHIC vind je op de kaart zelf.  

EHIC gestolen of kwijt

Is je zorgpas gestolen of ben je die kwijt? Geen zorgen! Deze vind je ook in de Bewuzt Zorg app. Het is wel goed om te weten dat sommige zorgverleners in het buitenland om de fysieke pas kunnen vragen. Wil je daarom liever een nieuwe zorgpas thuis ontvangen? Vraag deze dan zelf aan via Mijn Bewuzt of de Bewuzt Zorg app. Je kunt het ook telefonisch doen, direct in het keuzemenu. Je nieuwe pas ontvang je dan binnen 8 dagen gratis thuis. 

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord