Europese gezondheidskaart

Heb je zorg nodig tijdens je vakantie of verblijf in het buitenland? Neem je Bewuzt Zorgpas mee. Achterop staat namelijk je EHIC (Europese zorgpas). Hiermee ben je in Europa verzekerd van spoedhulp in het buitenland. Bel altijd eerst de Bewuzt Alarmcentrale op +31 40 297 58 90 (24/7 bereikbaar).

Voorwaarden voor zorg in het buitenland

Tijdens je verblijf in een Europese lidstaat kun je een vergoeding krijgen voor medische zorg. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden als voor de verzekerden van het betreffende land. Privéklinieken werken in sommige gevallen niet met EHIC.

Geen spoedzorg in het buitenland? Achteraf declareren

Heb je zorg nodig in het buitenland, maar heeft het geen spoed? Dan kun je het beste de kosten ter plekke betalen en achteraf bij ons declareren. Bijvoorbeeld bij een buitenlandse huisarts of apotheek. Ben je niet verzekerd, maar gebruik je wel de kaart? Dan verhalen we de kosten achteraf bij jou. Ga je speciaal naar het buitenland voor een medische behandeling? Dan is de pas niet geldig.

Voordelen van EHIC

  • De buitenlandse zorgverlener is direct op de hoogte
  • Geen onvoorziene kosten voorschieten voor spoedzorg
  • Je hoort direct wat wel en niet vergoed wordt
  • De EHIC is helemaal gratis 

Geldigheidsduur EHIC staat vermeld op zorgpas

De geldigheidsduur staat vermeld op je EHIC, maar de pas is alleen geldig wanneer je bent verzekerd bij Bewuzt. Gebruik je de pas en ben je niet verzekerd bij Bewuzt? Dan verhalen we achteraf de kosten op jou. Is het doel van je buitenlandse reis alleen een medische behandeling? Dan is de kaart niet geldig.

In welke landen kan ik de kaart gebruiken?

In een EU-EER-land, Zwitserland en Australië. Ben je in een ander land? Dan kun je de rekeningen zelf betalen en de kosten achteraf declareren bij Bewuzt. Bel de Alarmcentrale zodra het gaat over hogere bedragen of ingewikkelde behandelingen.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord