Bewuzt zorgpas

Heb je een vraag over de Bewuzt zorgpas? Hieronder hebben we de meest gestelde vragen over de zorgpas voor je op een rijtje gezet.

Veelgestelde vragen

 • Ik ben nieuw bij Bewuzt, wanneer ontvang ik mijn zorgpas?

  Je ontvangt bij je zorgverzekering een digitale zorgpas. Deze zetten wij na de ingangsdatum van je polis voor je klaar in de Bewuzt Zorg app. Zo heb je de pas altijd bij de hand. Wil je toch liever een zorgpas in je portemonnee? Dan kun je deze zelf aanvragen in de Bewuzt Zorg app of op Mijn Bewuzt.

  Breng je in de tussentijd een bezoek aan een zorgverlener? Dan is het verstandig je polis mee te nemen.

  In de Bewuzt Zorg app vind je ook je European Health Insurance Card (EHIC). Hiermee ben je in Europa verzekerd van spoedhulp.

 • Ik ben al verzekerd bij Bewuzt. Ontvang ik in januari een nieuwe zorgpas?
  Je zorgpas met EHIC is meerdere jaren geldig. Verloopt je zorgpas? Dan zetten wij een nieuwe zorgpas voor je klaar in de Bewuzt Zorg app. Wil je liever een pasje thuis ontvangen? Dan kun je deze zelf gratis aanvragen via Mijn Bewuzt of de Bewuzt Zorg app
 • Mijn zorgpas is kwijt/gestolen. Wat moet ik doen?

  Geen punt! Met de Bewuzt Zorg app heb je altijd jouw zorgpas bij de hand. 

  VGZ Zorg app downloaden in de App StoreVGZ Zorg app downloaden in de Google Play Store

  Het kan zijn dat zorgaanbieders in het buitenland echt je fysieke zorgpas willen zien. Als je toch een zorgpas thuis wilt ontvangen, kun je deze aanvragen via Mijn Bewuzt en de Bewuzt Zorg app. Of je doet het telefonisch, direct in het keuzemenu. Je nieuwe pas sturen wij dan binnen 10 dagen gratis op. Breng je in de tussentijd een bezoek aan een zorgaanbieder? Dan is het verstandig je polis mee te nemen. 

 • Ik heb een zorgpas gevonden. Wat moet ik doen?
  Je kunt de pas vernietigen. De verzekerde zal zelf een nieuwe zorgpas aanvragen.
 • Ik heb mijn pas niet meer nodig. Wat moet ik doen?
  Je kunt je pasje doorknippen en weggooien.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord