Bewuzt Zorgpas

Heb je een vraag over de Bewuzt zorgpas? Hieronder hebben we de meest gestelde vragen over de zorgpas voor je op een rijtje gezet.

Veelgestelde vragen

 • Ik ben nieuw bij Bewuzt, wanneer ontvang ik mijn zorgpas?

  Je Bewuzt Zorgpas wordt binnen 14 dagen na de ingangsdatum van je polis verstuurd. Breng je in de tussentijd een bezoek aan een zorgaanbieder? Dan is het verstandig je polis mee te nemen.

  Op de achterkant van je zorgpas vind je je European Health Insurance Card (EHIC). Je zorgpas is net zo lang geldig als je EHIC. Je ontvangt een nieuwe zorgpas zodra je EHIC verloopt.

 • Ik ben al verzekerd bij Bewuzt. Ontvang ik in januari een nieuwe zorgpas?
  Je ontvangt een nieuwe zorgpas zodra je EHIC (European Health Insurance Card) op de achterkant van je zorgpas verloopt. Verloopt je EHIC? Dan ontvang je vanzelf de nieuwe pas. Ben je jouw zorgpas kwijt? Neem dan contact met ons op, wij sturen je een nieuwe zorgpas.
 • Mijn zorgpas is kwijt/gestolen. Wat moet ik doen?

  Geen punt! Met de Bewuzt Zorg app heb je altijd jouw zorgpas bij de hand. Met deze app kun je bijvoorbeeld ook makkelijk declareren en het eigen risico checken.

  VGZ Zorg app downloaden in de App StoreVGZ Zorg app downloaden in de Google Play Store

  Het kan zijn dat buitenlandse zorgaanbieders echt je fysieke zorgpas willen zien. Je kunt ons bellen als je toch een fysiek pasje wil ontvangen. Je nieuwe pas sturen wij dan zo snel mogelijk op. Breng je in de tussentijd een bezoek aan een zorgaanbieder? Dan is het verstandig je polis mee te nemen.

 • Ik heb een zorgpas gevonden. Wat moet ik doen?
  Je kunt de pas vernietigen. De betreffende verzekerde zal zelf een nieuwe zorgpas aanvragen.
 • Ik heb mijn pas niet meer nodig. Wat moet ik doen?
  Je kunt je pasje doorknippen en weggooien.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord