Premie en betalen

Wat is het rekeningnummer van Bewuzt? En wanneer wordt mijn premie afgeschreven? Je vindt antwoorden op vragen over premie en betalen op deze pagina.

Veelgestelde vragen

 • Wat is het rekeningnummer van Bewuzt?
  Het rekeningnummer (IBAN) van Bewuzt is: NL87 INGB 0000 717 127.
 • Wanneer wordt mijn premie afgeschreven?
  Wij schrijven de premie meestal rond de 26e van de maand af. Je betaalt dan voor de aankomende maand. Dus de premie die wij 26 maart afschrijven, is voor de maand april.
 • Zijn er kosten verbonden aan betalen per acceptgiro?
  Ja, deze kosten zijn € 1,50 per acceptgiro. Het is makkelijker om online te betalen. Je ontvangt je facturen via mail en kunt betalen via de iDEAL-betaallink. De facturen staan ook in de Bewuzt Zorg app en in Mijn Bewuzt. Ook daar kun je ze direct betalen via iDEAL.
 • Betaal ik premie voor mijn kinderen?
  Nee, voor kinderen onder de 18 jaar betaal je geen premie. Dit geldt zowel voor de basisverzekering als de aanvullende opties. Kinderen hebben bovendien geen eigen risico.
 • Ik heb een betalingsachterstand. Hoe sluit ik een betalingsregeling af?
  Je kunt in Mijn Bewuzt een betalingsregeling afsluiten voor de facturen die je op dat moment hebt openstaan. Je betaalt je factuur dan in termijnen. Lees meer over de betalingsregeling.
 • Wat gebeurt er als ik een termijn van mijn betalingsregeling niet op tijd betaal?
  Als je een termijn niet op tijd betaalt, vervalt de betalingsregeling. Je betaalt je facturen dan niet meer in termijnen. Je openstaande facturen krijgen de status die ze hadden voordat je de betalingsregeling aanvroeg.
 • Ik ben overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Maar jullie hebben de premie voor januari nog ge├»ncasseerd. Wanneer krijg ik die terug?
  Dat ligt eraan wanneer wij je overstap precies hebben verwerkt. Je krijgt van ons een bericht als de polis definitief is beëindigd. De te veel betaalde premie staat 10 werkdagen daarna op je rekening.
 • Jullie incasseren nog zorgkosten terwijl ik sinds 1 januari ben overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Hoe kan dat?
  Zorgaanbieders mogen tot een jaar na afloop van je behandeling een nota bij ons indienen. Dus kan het zijn dat we hiervoor nog kosten in rekening brengen. Bijvoorbeeld voor je eigen risico.
 • Ik heb mijn aanvullende verzekering aangepast na 1 januari 2019. Maar ik betaal voor januari en februari nog de 'oude premie'. Hoe zit dat?

  Je betaalt je premie altijd vooraf. Op de 27ste brengen we de premie voor de volgende maand al in rekening.

  • Heb je jouw zorgverzekering tussen 9 januari en 23 januari gewijzigd? Dan schrijven we rond 27 januari de premie voor februari af. Bij die betaling verrekenen we de te veel of te weinig betaalde premie van januari.
  • Heb je jouw zorgverzekering tussen 24 januari en 1 februari gewijzigd? Dan verrekenen wij rond 27 februari (betaling voor maart) de te veel of te weinig betaalde premie van januari en februari.
 • Waarom moet ik in januari twee keer premie betalen?
  Je betaalt je premie altijd vooraf. Elke maand incasseren wij rond de 27ste de premie van de maand erop. Dus rond 27 december incasseren wij de premie van januari. Je aanmelding was ná deze datum. Wij hebben de premie van januari daarom pas op 16 januari geïncasseerd. Dit is een soort inhaalincasso. Daarna hebben wij op 27 januari de premie van februari geïncasseerd.
 • Ik ben vanaf januari bij jullie verzekerd, maar ik heb nog niets betaald. Wanneer gaan jullie dat incasseren?

  Heb je jouw zorgverzekering tussen 9 januari en 1 februari afgesloten? Dan schrijven wij rond 27 januari de premie voor januari én februari af. Houd er dus rekening mee dat wij een hoger bedrag afschrijven.

  Als dat te veel is in één keer, kun je vast het betalingskenmerk opvragen en zelf aan ons betalen. Ook kun je de incasso storneren en daarna een betalingsregeling met ons afspreken.

  Hierna schrijven wij de premie elke maand rond de 27e af. Je betaalt dan de premie voor de daarop volgende maand.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord