Zorgkostenfactuur: een duidelijk overzicht van jouw zorgkosten

Benieuwd welk bedrag er openstaat of je nog van Bewuzt krijgt? Op je zorgkostenfactuur zie je in één oogopslag wat je moet betalen en wat je nog ontvangt. Je vindt ook informatie over wanneer je het bedrag krijgt. Of hoe je het bedrag aan ons kunt betalen. Handig toch? 

Uitleg per nota

Wil je weten hoe het totaalbedrag dat je moet betalen of terugkrijgt tot stand is gekomen? Vanaf pagina 2 vind je per nota uitleg over de vergoeding en de kosten. Dit kunnen declaraties van jou of van jouw zorgaanbieder zijn. Heb je meerdere nota's gedeclareerd? Dan vind je onderaan een handig overzichtje met wat je per nota nog moet betalen of ontvangen.

Niet ├ílles op je zorgkostenfactuur

Op je zorgkostenfactuur vind je geen details over je declaraties. Zoals bijvoorbeeld om wat voor behandeling of medicijnen het gaat. Dit doen we in verband met jouw privacy.

In Mijn Bewuzt vind je onder Verbruikte zorg meer details over de declaraties. Met je DigiD kun je direct veilig inloggen. Je ziet hier alleen details van je zelf en van medeverzekerden tot 12 jaar. Medeverzekerden van 12 jaar en ouder kunnen hun zorgkosten zelf in Mijn Bewuzt inzien.

Toch het zorgverbruik van je medeverzekerde bekijken?

Dat kan! Met een machtiging kan de hoofdverzekerde ook het zorgverbruik van een medeverzekerde bekijken. De hoofdverzekerde kan na de machtiging direct het zorgverbruik van de medeverzekerde inzien. Wel zo handig!

Je regelt het zo:

  1. De medeverzekerde logt in op Mijn Bewuzt . Elke medeverzekerde vanaf 12 jaar kan via DigiD zelf inloggen
  2. Ga naar het kopje 'Machtigingen' en machtig de hoofdverzekerde
  3. De hoofdverzekerde kan daarna direct zelf inloggen en de verbruikte zorg van de medeverzekerde inzien

Wat staat er op je zorgkostenfactuur?

Klik op de afbeelding voor een vergroting. Of bekijk het voorbeeld van de zorgkostenfactuur met uitleg.


Vragen over je zorgkostenfactuur?
Wij helpen je graag! Bel ons op nummer:

088 - 131 01 39

Op werkdagen tussen 8.00 tot 20.00 uur. Zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord