Over Bewuzt zorgverzekering

Kies wat jij nodig hebt

Kies slim en bespaar


Zorgverzekering van Bewuzt

Je wilt niet te veel betalen voor je zorgverzekering. En graag alleen dat verzekeren wat je nodig hebt. Dan zit je goed bij Bewuzt. Naast onze basisverzekering, kies je uit 3 betaalbare aanvullende opties voor meest gebruikte zorg. Je hebt je premie zelf in de hand door slim te kiezen!

Samenwerking met gemeenten

Het is de maatschappelijke rol van zorgverzekeraars om de zorg samen met partners en zorgverleners beter te maken voor de patiënt tegen lagere kosten. De samenwerking tussen gemeente en zorgverzekeraars speelt daarin een belangrijke rol. Dit is vanwege het gezamenlijke belang bij het gezond houden van burgers en voorkomen van (zwaardere) zorgen hulpvragen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de patiënt tijdig de juiste zorg en/of ondersteuning krijgt. VGZ werkt vanuit verschillende uitgangspunten samen met gemeenten:

 • Mensen met een lager inkomen
  Om de zorg voor deze groep toegankelijk en betaalbaar houden.
  Lees meer over het gemeentepakket
 •  
 • IZA
  Een collectieve zorgverzekering in samenwerking met de gemeente voor werknemers van verschillende gemeenten.
  Lees meer over IZA
 •  
 • Regionale samenwerking met gemeenten op basis van Zinnige Zorg Initiatieven
  VGZ heeft een aantal regionale ‘leertuinen’ benoemd waarbinnen verschillende thema’s op innovatieve wijze worden opgepakt. De focus bij de leertuinen ligt niet alleen op de samenwerking met gemeenten, maar vooral ook op de samenwerking met zorgverleners. De zorgverzekeraar en gemeente(n) faciliteren de medewerkers in de zorg zodat zij de ruimte krijgen om nieuwe werkwijzen te ontwikkelen die beter zijn voor patiënten en de betaalbaarheid van zorg ten goede komen.
  Lees meer over Zinnige Zorg

Bewuzt voor jou

Online je zorgzaken regelen

Je ontvangt je polis en facturen allemaal in Mijn Bewuzt, je persoonlijke online omgeving. Je kunt hier ook je verzekeringsgegevens bekijken en wijzigen. Declareren? Ook dat doe je heel makkelijk online.

3 betaalbare aanvullende opties

We houden het simpel: naast onze basisverzekering kies je uit 3 betaalbare aanvullende opties: Bewuzt Tand, Fysio en Buitenland. Kies bij de Tand en Fysio optie nog uit Goed of Beter en betaal alleen voor wat je echt nodig denkt te hebben.

Unieke kortingen

Bij Bewuzt hebben we twee kortingen: stapelkorting en No-claimkorting. Onze stapelkorting krijg je als je meer opties hebt. Hoe meer opties je hebt, hoe hoger de korting. En heb je je aanvullende optie niet gebruikt? Dan krijg je volgend jaar No-claimkorting op de premie. Jaar na jaar, oplopend tot 40%.

Altijd verzekerd van goede zorg

Bewuzt heeft goede afspraken gemaakt met zorgverleners. Dit hebben we vastgelegd in contracten. In de Zorgzoeker zie je met welke zorgaanbieders wij een contract hebben. En waar je dus terechtkunt voor de hoogste vergoeding. Je kunt altijd terecht bij je eigen huisarts en voor spoedeisende hulp bij je eigen ziekenhuis en apotheek.

Bewuzt onderdeel van Coöperatie VGZ

Bewuzt is onderdeel van Coöperatie VGZ, en een merk van VGZ Zorgverzekeraar N.V. Oftewel, Bewuzt is onderdeel van een van de grootste zorgverzekeraars in Nederland. VGZ is ruim 65 jaar actief als zorgverzekeraar en heeft daardoor veel kennis van de zorg. Bij Bewuzt is jouw zorg dus in goede handen!

Dezelfde goede kwaliteit en service

 • Dezelfde betrouwbare service als die van Coöperatie VGZ.
 • Keuze uit zorgverleners bij jou in de buurt.
 • Welke zorgvraag je ook hebt, wij staan voor je klaar.
 • Online inzicht in je zorgkosten en gegevens.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord