Dit is de headerafbeelding op de pagina over de mindfulness coach app

Adem in, adem uit

VGZ Mindfulness coach

Maak gratis gebruik van de mindfulness app van VGZ. Ervaar minder stress, een scherper bewustzijn en betere ontspanning. Laat het los, laat het gaan.

Mindfulness is het volledig bewust zijn van het moment. Mindfulness gaat over het accepteren van zaken zoals ze zijn. Dingen opmerken, zonder er iets van vinden. Oefenen met mindfulness biedt voordelen als beter slapen en meer energie. Je hebt minder stress, bent meer zelfbewust, rustiger en ontspannen. 

Maar hoe pas je mindfulness toe in de alledaagse hectiek? Meer leven in het hier en nu kan heel fijn zijn. Maar het is best lastig om je geen zorgen te maken om morgen. Eigenlijk is mindfulness net als sport: je zult het vaker moeten oefenen om resultaten op de lange termijn te zien. Meditatie is een voorbeeld van een oefening om mindfulness te bereiken.

VGZ helpt je hierbij. Met de Mindfulness coach app leer je makkelijk hoe je kunt ontspannen. En daardoor lekker in je vel zit. Wij bieden ruim 75 gratis oefeningen van meditatie tot kinderyoga. En allemaal in het Nederlands. Je kunt kiezen uit een mannen- of vrouwenstem die je begeleidt tijdens jouw oefeningen. Kies zelf een moment om te oefenen, wanneer je wilt: onderweg, op het werk, tijdens het hardlopen of voor het slapen gaan.

De VGZ Mindfulness coach app

 • Gratis voor iedereen
 • Meer dan 75 oefeningen en 5 programma's
 • De grootste Nederlandstalige mindfulness app
 • Mindfulness-, meditatie- en yoga-oefeningen voor beginners én gevorderden
 • Nu ook met kinderyoga-oefeningen

VGZ Zorg app downloaden in de App StoreVGZ Zorg app downloaden in de Google Play Store

Al meer dan 1 miljoen keer gedownload! 

Maak kennis met mindfulness en volg elke week oefeningen uit het programma

Extra oefenen (of blijven oefenen) doe je met de losse oefeningen

Wist je dat je favoriete oefeningen kan bewaren?
Sla ze op met het hartje

Mindfulness op ieder moment

Er zijn 5 verschillende programma’s van 2 weken die helpen om het oefenen rustig op te bouwen. Bij elk programma staat er dagelijks een oefening voor je klaar. Je kiest zelf wanneer je met het programma start en ontvangt een melding als het tijd is voor een oefening. Komt het moment toch niet uit? Dan pas je het tijdstip van de melding gemakkelijk weer aan. 

Kies een programma dat bij je past
Heb je nog geen ervaring met mindfulness, meditatie of yoga? Kies dan het programma 'kennismaken met mindfulness'. Wil je juist meer de diepte in met oefeningen voor een betere mindful basishouding? Dan is het programma 'Verdiepen in mindfulness' geschikt voor jou. Ben je benieuwd hoe je mindful kunt bewegen? Probeer het uit met de yoga oefeningen in het programma 'Mindful bewegen'. Naast de programma’s kun je ook zelf een losse oefening kiezen uit de meer dan 70 beschikbare oefeningen.

Ga aan de slag met de ruim 75 oefeningen

Heb je behoefte aan meditatie? Of juist aan yoga? Maak je keuze uit de ruim 75 losse oefeningen in de Mindfulness coach app. Kies een oefening die bij je behoeftes aansluit. En maak de app op maat door te kiezen uit een van deze opties om te filteren:

 • Type stem (man / vrouw)
 • Duur (1 tot 40 minuten)
 • Houding (zittend / liggend / staand)
 • Moment (ochtend / middag / avond)
 • Doel (visualisatie / mindfulness / yoga / teksten / ontspanning / adem / gesproken teksten)

Download de gratis VGZ Mindfulness coach app

VGZ Zorg app downloaden in de App StoreVGZ Zorg app downloaden in de Google Play Store


Veelgestelde vragen
 • Leuke app, maar hebben de oefeningen ook echt effect?

  Het effect van de VGZ Mindfulness coach app is wetenschappelijk bewezen. In 2017 is er onderzoek gedaan naar de effectiviteit van mindfulness training via een app. Wat gebeurt er op de korte én lange termijn met mensen als zij mindfulness training volgen? Hoe verbetert dit hun leven? In deze studie is het positieve effect van onze VGZ Mindfulness coach app ook aangetoond. Gebruikers van de app ervaren minder stress, hebben meer energie en zijn meer zelfbewust en ontspannen. Lees de publicatie.
 • Kun je het eindsignaal van een oefening uitzetten?

  Ja dat kan. Heb je liever geen gong aan het einde van de oefening? Dan kun je het eindsignaal makkelijk uitzetten in de app instellingen.

  Regelmatig hoor je aan het begin of tijdens een oefening het geluid van een gong. Dit is het geluid van een klankschaal. Geef jezelf even de tijd om eraan te wennen. Misschien doet het geluid je na een tijd denken aan rust en ontspanning. Tijd voor jezelf. Ook aan het einde van elke oefening hoor je de gong als eindsignaal.
 • Kan ik de gebruiksvoorwaarden van de app inzien?

  Lees ook de gebruiksvoorwaarden van de VGZ Mindfulness coach app.