Hoe werkt DigiD met sms-controle?

Vanaf 12 maart 2019 is inloggen in Mijn Bewuzt veranderd. Je logt in met een sms-controle bij jouw DigiD of met de DigiD app.

Vanaf 12 maart inloggen met DigiD en sms-controle

In Mijn Bewuzt staan veel persoonlijke gegevens. En informatie die privacygevoelig is. Bijvoorbeeld jouw rekeningnummer en de declaraties van je medische behandelingen. Met de sms-controle bij jouw DigiD zijn je gegevens nog beter beschermd. En weet je zeker dat je de enige bent die jouw gegevens in Mijn Bewuzt ziet.

Zo vraag je de sms-controle aan

 1. Ga naar de inlogpagina van DigiD

  Ga naar https://digid.nl/inloggen en log in met jouw DigiD-gegevens. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan aan op de website van DigiD

  Uitleg inloggen met DigiD

 2. Activeer de extra sms-controle

  Staat de controle via sms bij jou op actief? Dan heb je dit al eerder aangevraagd. Je kunt dan direct gebruikmaken van de extra sms-controle. Controleer wel of je telefoonnummer voor de sms-berichten nog klopt.

  Uitleg sms-controle DigiD

 3. Binnen 3 dagen ontvang je per brief een activeringscode

  DigiD stuurt je binnen 3 werkdagen een activeringscode in een brief per post.

 4. Activeer de code en log in op Mijn Bewuzt

  Heb je de code ontvangen? Activeer deze volgens de instructie in de brief. Daarna kun je direct inloggen op Mijn Bewuzt met jouw DigiD en sms-code.

Direct inloggen op Mijn Bewuzt met DigiD?

Heb je geen mobiele telefoon?

Je kunt de sms-controle aanvragen op Mijn DigiD met jouw vaste telefoonnummer. Je ontvangt dan een gesproken sms-bericht.

NIEUW: Inloggen met behulp van de Bewuzt Zorg app 

Ook met de Bewuzt Zorg app en de DigiD app kun je veilig inloggen in Mijn Bewuzt.

Bewuzt Zorg app

Met de Bewuzt Zorg app heb je geen DigiD meer nodig. Je kunt met behulp van de app snel en veilig inloggen op Mijn Bewuzt.

DigiD app

Met de DigiD app kun je ook inloggen op Mijn Bewuzt. Op de website van DigiD lees je hoe je de DigiD app kunt installeren en gebruiken. Heb je de DigiD app geactiveerd? Ga naar Mijn Bewuzt en kies voor ‘Inloggen met je DigiD’. Daarna kies je voor ‘Ik wil inloggen met de DigiD app’.

 

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord