Betaalwijze aanpassen

Jij bepaalt hoe je jouw premie en zorgkosten betaalt. Jouw voorkeur pas je eenvoudig aan via de Bewuzt Zorg app of Mijn Bewuzt. 
Log in om jouw betaalwijze aan te passen

Betalen via automatische incasso

Als je betaalt via automatische incasso, schrijven we de volgende zaken van je rekening af:

  • Premie (deze innen we altijd vooraf)
  • Eigen risico
  • Eigen bijdrage
  • Onterecht uitbetaalde vergoedingen
  • Termijn(en) van een betalingsregeling

Bedrag hoger dan € 385 maak je zelf over

Voor het eigen risico, eigen bijdrage en onterecht uitbetaalde vergoedingen schrijven wij maximaal € 385 automatisch per keer af. Is het bedrag hoger dan € 385? Dan ontvang je van ons een e-mail met een iDEAL-betaallink. De factuur staat ook in Mijn Bewuzt en in de Bewuzt Zorg app. Ook daar kun je de factuur via iDEAL betalen. Ontvang je je post van Bewuzt op papier? Dan sturen we je voor facturen boven € 385 een acceptgiro. Aan deze acceptgiro’s zijn geen extra kosten verbonden.  

Betalen via iDEAL

Liever niet via automatische incasso betalen? Je kunt ook voor betalen via iDEAL kiezen. Je betaalvoorkeur wijzig je via de Bewuzt Zorg app of Mijn Bewuzt. In dat geval ontvang je jouw facturen via e-mail. In de e-mail staat een iDEAL-betaallink waarmee je direct kunt betalen. De facturen kun je daarnaast ook betalen in Mijn Bewuzt en via de Bewuzt Zorg app. 

Gebruik het betalingskenmerk

Maak je het bedrag op jouw eigen manier over? En niet via de iDEAL-betaallink? Vul dan altijd het 16-cijferige betalingskenmerk in. Deze vind je op je factuur in Mijn Bewuzt en in de Bewuzt Zorg app. 

Let op: zet dit nummer in het veld 'Betalingskenmerk' en niet in 'Omschrijving'. Zo weten wij welke factuur je betaalt. Ontvangen we een betaling van je zonder betalingskenmerk? Dan verwerken we met deze betaling het oudste openstaande bedrag.

Rekeningnummer van Bewuzt

Het rekeningnummer (IBAN) van Bewuzt is: NL87 INGB 0000 717 127.

Betaalwijze bekijken

Wil je zien hoe je jouw rekeningen op dit moment betaalt en welk rekeningnummer bij ons bekend is? Log dan in op de Bewuzt Zorg app of Mijn Bewuzt.

Jouw rekeningnummer wijzigen

Heb je een nieuw rekeningnummer? Geef deze wijziging dan zo snel mogelijk aan ons door. Ook dit doe je via de Bewuzt Zorg app of Mijn Bewuzt.