Wat als je bent aangemeld bij het CAK?

Niemand kiest voor betalingsproblemen. Heel vervelend dat je in deze situatie terecht bent gekomen. Lees hieronder wat je hier nu aan kunt doen. En voorkom zo dat jouw rekeningen zich verder opstapelen.

Een hogere premie via het CAK

Je betaalt je premie voor je zorgverzekering nu aan het CAK. Dit is wettelijk zo bepaald. Dit wordt de ‘bestuursrechtelijke premie’ genoemd. In 2021 is dit een bedrag van € 147,80 per maand. Deze premie is hoger dan de premie die wij in rekening brengen. We begrijpen dat je hier helemaal niet op zit te wachten en denken graag met je mee.

Afmelden bij het CAK

Sluit je voor alle openstaande bedragen een betalingsregeling af? Dan mogen wij je weer afmelden bij het CAK. Je betaalt dan weer de normale, lagere premie en lost jouw betalingsachterstand af. Je regelt dit in 3 stappen:

  1. Heb je bij ons een bedrag openstaan

    Aarzel niet, gewoon even bellen op 088 - 131 01 39 (lokaal tarief). Samen zoeken we naar een oplossing die voor jou haalbaar is.

  2. Hebben wij een bedrag overgedragen aan een incassobureau

    Spreek met het incassobureau een betalingsregeling af voor het hele bedrag en bel ons als dit gelukt is op 088 - 131 01 39 (lokaal tarief).

  3. Wij melden je af bij het CAK

    Hiervoor hoef je zelf niets te doen. Je krijgt van ons een bevestiging als je bent afgemeld.

Betalingsachterstand aflossen

Als je bent afgemeld bij het CAK, hoef je niet meer de hogere, bestuursrechtelijke premie te betalen. Je betaalt de normale premie weer aan ons. En lost ondertussen elke maand een stukje van je betalingsachterstand af (via ons en/of het incassobureau).

Krijg je geldzaken op orde met Geldfit

Als je je zorgen maakt over geld, kan het lastig zijn om hulp te zoeken. Toch is het belangrijk om snel in actie te komen, want zo voorkom je dat problemen groter worden. Geldfit kan hierbij helpen.

Zo werkt het:

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord