Wat als je bent aangemeld bij het CAK?

Ben je aangemeld bij het CAK? Dan betaal je nu een hogere premie voor je zorgverzekering, wat zonde. Lees hieronder wat je hieraan kunt doen.

Een aanmelding bij het CAK

Betaal je 6 maanden geen premie? Dan word je aangemeld bij het CAK. Je bent dan nog gewoon verzekerd. Je premie betaal je nu alleen aan het CAK en niet aan ons. Dit wordt de ‘bestuursrechtelijke premie’ genoemd. In 2022 is dit € 152,20 per maand. Deze premie is hoger dan de premie bij ons. Zonde van het geld natuurlijk. We helpen je daarom graag om weer de lagere premie te betalen.

Betaal weer een lagere premie

Wil je weer een lagere premie betalen? Betaal dan je achterstand. Dit kan in termijnen. Je kunt dit regelen met je incassobureau en/of met ons.

Ik heb nog bedragen openstaan bij:

 • Het incassobureau en bij Bewuzt

  Bel eerst het incassobureau. Daar kun je jouw achterstand in termijnen betalen. Wij werken samen met de incassobureaus Flanderijn en Inkassier.

  Bel ons daarna op 088 - 131 01 39 (gebruikelijke belkosten). Dan kijken we samen naar een oplossing voor je achterstand bij ons. Is alles geregeld? Dan melden wij je voorlopig af bij het CAK. Je betaalt dan weer de normale, lagere premie aan ons.

 • Alleen bij een incassobureau

  Bel het incassobureau waar je achterstand naar is overgedragen: Flanderijn of Inkassier. Je kunt daar je achterstand in termijnen betalen. Is dit geregeld? Dan melden wij je voorlopig af bij het CAK. Je betaalt dan weer de normale, lagere premie aan ons.

 • Alleen bij Bewuzt

  Bel met ons op 088 - 131 01 39 (gebruikelijke belkosten). Dan zoeken we samen naar een oplossing voor jouw achterstand. Is alles geregeld? Dan melden wij je voorlopig af bij het CAK. Je betaalt dan weer de normale, lagere premie aan ons.

 • Ik heb geen idee

  In Mijn Bewuzt vind je informatie over je openstaande bedragen bij ons. Komt je er niet uit? Bel ons dan gerust op 088 - 131 01 39 (gebruikelijke belkosten). Dan zoeken we samen naar een oplossing voor jouw situatie.

Een nieuwe aanmelding voorkomen

Betaal je een termijn van je regeling niet? Of mis je een premiebetaling? Dan betaal je weer de hogere premie aan het CAK. Bel ons daarom direct als je niet op tijd kunt betalen. Dan kijken we samen naar een passende oplossing.

Krijg je geldzaken op orde met Geldfit

Als je je zorgen maakt over geld, kan het lastig zijn om hulp te zoeken. Toch is het belangrijk om snel in actie te komen, want zo voorkom je dat problemen groter worden. Geldfit kan hierbij helpen.

Zo werkt het: