Zorgkostenfactuur

Je ontvangt een zorgkostenfactuur als je geld van ons krijgt of als je een bedrag aan ons moet betalen. Deze kosten hebben altijd te maken met een bezoek aan een zorgverlener. Het kan zijn dat de informatie op de zorgkostenfactuur vragen bij jou oproept. Misschien vind je de informatie onduidelijk? Of herken je de kosten niet? Wij helpen je graag.

Je vindt meer informatie in Mijn Bewuzt

  • Alle zorgkostenfacturen bij elkaar
  • Een compleet overzicht van je verbruikte zorg
  • De huidige stand van je eigen risico
Vrouw leest Zorgkostenfactuur op haar laptop
Hoe kan het dat ik moet betalen?
Het kan dat je geld moet betalen. En soms helaas ook meer dan verwacht. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals het betalen van eigen risico of een eigen bijdrage. We hebben de belangrijkste redenen voor jou op een rij gezet. 
Ik kan de rekening niet betalen
Het kan zijn dat je verrast bent door de zorgkostenfactuur. Of is je financiƫle situatie op dit moment misschien wat onzeker? Als je moeite hebt met betalen is dat erg vervelend en stressvol. Wij nemen die onzekerheid graag voor je weg. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.
Ik ben het niet eens met de zorgkostenfactuur
Ben je het niet eens met de reden waarom je kosten moet betalen? Of zie je iets vreemds in de gemaakte zorgkosten? Bijvoorbeeld een declaratie voor een behandeling die je niet hebt gehad? We zoeken het graag samen uit. 
Ik herken de zorgkosten niet
Misschien is de omschrijving van de zorgkosten onduidelijk. Of herken je een zorgverlener niet. Vanwege privacy mogen wij helaas niet alle informatie over de behandeling vermelden. In Mijn Bewuzt en in de Bewuzt Zorg app vind je deze informatie wel. 

De zorgkosten van je medeverzekerde bekijken?

Vanaf 12 jaar kunnen verzekerden alleen zelf informatie over hun verbruikte zorg bekijken. Dit betekent dat de hoofdverzekerde geen details over de behandeling van een medeverzekerde ziet op de zorgkostenfactuur. Voor het ontcijferen van een zorgkostenfactuur kan dat lastig zijn. Hier is wel een oplossing voor: een medeverzekerde kan de hoofdverzekerde machtigen. Zo kan de hoofdverzekerde alle informatie over de verbruikte zorg van de ander bekijken in Mijn Bewuzt.

Lees hoe je deze machtiging regelt

Veelgestelde vragen
Wij hebben alle veelgestelde vragen over de zorgkostenfactuur voor je verzameld. Bekijk ze op de volgende pagina.
Bewuzt Zorg app
Heb jij de Bewuzt Zorg app al geĆÆnstalleerd?
  • Supersnel declareren met een foto
  • Bekijk hoeveel je nog vergoed krijgt
  • Rekeningen meteen betalen met iDEAL
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord