Vergoeding psychologische zorg vanaf 18 jaar

Vergoeding voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) door een psycholoog of psychiater. Bijvoorbeeld: EMDR en behandeling van ADHD, angststoornis, paniekklachten en depressie.

 

Check het contract bij een GGZ-behandeling

Ben je in 2019 gestart met een basis GGZ-behandeling? En loopt de behandeling door in 2020? Check dan even of jouw behandelaar in 2020 nog een contract heeft. 

  • Ja, hij heeft nog een contract > Je kunt gewoon doorgaan met je behandeling.
  • Nee, hij heeft geen contract meer > Je kunt je behandeling in 2019 afmaken. Kies voor een volgende behandeling een behandelaar met contract.
  • Ik begin in 2020 bij een nieuwe behandelaar > Kies dan voor een behandelaar met contract. Zo weet je zeker dat je je behandeling vergoed krijgt 

Zelf kosten declareren bij een zorgverlener zonder contract

Ga je naar een zorgverlener die geen contract heeft met ons? Dan moet je vanaf 2020 zelf de rekening bij ons declareren. Jouw zorgverlener kan dit niet meer voor je doen. Wij maken de vergoeding aan jou over.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord